Jobba med oss

En bra assistent kan se ut på många olika sätt. Våra uppdragsgivare är precis lika olika.

Är du en muskelbyggare med tatueringar? En hästtjej? En man som gillar att baka? En kvinna som älskar hårdrock? Är du skojfrisk? Eller allvarsam? Ung eller gammal? Det spelar ingen roll.

Inhoppare till en av våra uppdragsgivare i Föllinge,
ansök nu!

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivareföreningen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Är du intresserad av att bli vår nästa medarbetare? Nu söker vi dig som är intresserad av att bli inhoppare vid ordinarie personals ledighet och sjukdom. Du kommer arbeta dygnspass med sovande jour. Placeringen är i Föllinge hos en äldre man med funktionshinder och som behöver hjälp med det mesta i sin vardag. Assistansen ges i uppdragsgivarens hem.

Du som söker får gärna vara undersköterska men detta är inget krav förutsatt att du i stället har god erfarenhet av vård och omsorg. Som person skall du vara trygg, lugn och flexibel, samt ha god samarbetsförmåga.

Du bör ha körkort och bil.

Ansökan, tillsammans med två referenser, ska vara oss tillhanda så snart som möjligt då vi kommer behandla ansökningarna fortlöpande.

Du skickar din ansökan till maria.wenehed@hjarnstyrkan alternativt fyller i formuläret nedan. Märk din ansökan med Föllinge.

Vid frågor kontakta Maria Wenehed, tel. 063-14 85 64.

ANSÖK HÄR

Vi söker inhoppare i Jämtland!

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtland och Västernorrland. Vi är anslutna till KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansanslutna). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna i Jämtland och Västernorrland.

Just nu söker vi inhoppare inom personlig assistans till våra uppdragsgivare i Jämtland. Som inhoppare blir du inringd vid ordinarie personals sjukdom eller ledighet. Arbetstiderna varierar utifrån vilken/vilka uppdragsgivare du arbetar för och kan röra sig om såväl dygns- som dagpass, vaken natt eller sovande jour. Det är mycket bra om du har tidigare erfarenhet från arbete som personlig assistent eller från vården som till exempel undersköterska. Men viktigast är din människosyn och att du passar för jobbet, att personkemin stämmer mellan dig och uppdragsgivaren. Andra egenskaper du bör ha är en positiv inställning, entusiasm och drivkraft i jobbet. Du bör ha någorlunda stark fysik eftersom en del lyft förekommer. Körkort och egen bil är en fördel.

Vid frågor kontakta:

Maria Huczkowsky
Tel. 063-14 85 62
E-post: maria.h@hjarnstyrkan.se

Maria Wenehed
Tel. 063-14 85 64
E-post: maria.wenehed@hjarnstyrkan.se

Ansökan
Ansök via formuläret nedan
Ange referens: Inhoppare Hjärnstyrkan Assistans AB

ANSÖK HÄR

Personliga assistenter sökes till centrala Sundsvall

1-2 platser/tjänster.
Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivareföreningen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra.
Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Vem är jag?

Jag är en kvinna på 55 år som bor i centrala Sundsvall. Jag är sedan några år helt förlamad efter en olycka vilket gör att jag behöver hjälp med allt i min vardag. Jag har avancerad sjukvård i hemmet och jag är beroende av olika hjälpmedel för att klara av min vardag så som ventilator och hostmaskin.

Om dig

Vi söker en eller flera kvinnliga assistenter som är intresserad av att vara inhoppare. Schemat innebär dagpass samt vaken natt.

Dina egenskaper:

Du som vill jobba hos mig bör vara lättlärd och ha god samarbetsförmåga. Jag vill även att du ska ha ett genuint intresse av att jobba med människor. Hos mig jobbar man alltid tillsammans med en annan assistent.

Dina kvalifikationer:

Det är bra om du jobbat som personlig assistent förut. Erfarenhet av sjukvård/omvårdande arbetsuppgifter är jättebra men inget krav. Du utbildas på plats. Du bör även ha goda kunskaper i det svenska språket.

Har du några frågor så går det bra att ringa till gruppchef Maria Huczkowsky: 063-14 85 62

Ansökan med CV och personligt brev, samt två referenser skickas till:
Hjärnstyrkan Assistans AB
Öneslingan 11
832 51 Frösön

Eller via ansökningsformuläret nedan.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

ANSÖK HÄR

Hjärnstyrkan Assistans

Vi är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intressegruppen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har IVO:S tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan som personlig assistent?

Mattias Karlsson är 35 år och har jobbat som personlig assistent i 14 år, 11 av dem på Hjärnstyrkan. Att jobba som assistent är enligt honom socialt, flexibelt och det bästa jobbet för någon som tycker om att hjälpa andra.

Hur är det att jobba som assistent?
Mitt jobb går ut på att hjälpa en annan människa att kunna leva ett bra liv. Det är det bästa jobbet om man tycker om att hjälpa andra. Man får ut så mycket mer av det här jobbet än bara lön. Det är också ett socialt arbete. Vi är åtta personer i det team som jag jobbar i och vi trivs väldigt bra ihop och har kul tillsammans. Arbetstiderna är flexibla och det finns möjlighet att jobba mycket i vissa perioder och sedan kunna vara lite sammanhängande ledig.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan?
Jag trivs superbra, det är därför jag blivit kvar så länge. Vi har ett arbetssätt som inte bara går ut på att ta hand om en annan person utan också att hela tiden söka efter saker som kan förbättra personens liv. Den person vi hjälper ska kunna ta del av och njuta av livet – det är det vårt jobb går ut på.

Vad skulle du säga till andra som funderar över att jobba som assistent?
Jag tror att väldigt många skulle passa som assistent. Det är något djupt mänskligt i att vilja hjälpa andra. Jag förstår att många kanske tycker att det känns lite ovant att jobba med någon som till exempel inte pratar. Men om man vågar prova tror jag att många skulle trivas. Att jobba som personlig assistent är ett utvecklande jobb och man får också ett helt annat perspektiv på livet.

Jag har fått ett meningsfullt arbete

Stefan Ekström har jobbat som personlig assistent i tio år hos samma uppdragsgivare. Här berättar han varför trivs så bra med sitt jobb och vad han ser som den viktigaste egenskapen för att jobba som personlig assistent.

Ansök!
Önskar du: TjänstVid behovs arbete
Typ av pass: Dag/kvällNattDag/kväll/natt
Har du körkort? KörkortTillgång till egen bil

För att kunna behandla din ansökan så måste du lämna två referenser från tidigare jobb:

Referens 1
Namn
Telefonnummer
Arbete

Referens 2
Namn
Telefonnummer
Arbete