Jobba med oss

En bra assistent kan se ut på många olika sätt. Våra uppdragsgivare är precis lika olika.

Är du en muskelbyggare med tatueringar? En hästtjej? En man som gillar att baka? En kvinna som älskar hårdrock? Är du skojfrisk? Eller allvarsam? Ung eller gammal? Det spelar ingen roll.

Kommer du bli min nya assistent?

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansanslutna). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna i Jämtland och Västernorrland.

Jag söker nu en personlig assistent. Jag är en kille i 30 årsåldern som behöver din hjälp i vardagen. Jag har autism samt epilepsi vilket medför till många kramper.

Jag ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom vårdyrket. Det är viktigt för mig att du är engagerad, lyhörd och positiv. Jag tycker om att vara ute i naturen och är gärna ute på promenader. Du får gärna tycka om att laga mat. Det är betydelsefullt att du delar dessa intressen med mig. Det är också viktigt att du är öppen för ny kunskap och har viljan att lära dig nya saker.

Tjänsten ligger på 89,84 % och schemat är förlagt dag som natt, vardagar samt helger. Arbetsplatsen är i Östersund. Eventuella resor med mig kan komma att ingå i arbete. Körkort är ett krav.

Du skickar din ansökan till ansokan@hjarnstyrkan.se alternativt fyller i formuläret nedan. Din ansökan ska vara oss tillhanda senast den 171231, men gärna så snart som möjligt då vi kommer att behandla ansökningarna fortlöpande. Märk din ansökan med osd12. Vid frågor, kontakta Maria Wenehed tel. 063-14 85 64.

ANSÖK HÄR

Vill du bli min nya assistent?

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansanslutna). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna i Jämtland och Västernorrland.

Jag söker nu en personlig assistent. Jag är en glad kille med utvecklingsstörning och autism och som behöver din hjälp i vardagen. Jag går på gymnasiet i Östersund.

Det är viktigt för mig att du är engagerad och entusiasmerande, lyhörd och positiv. Att vara flexibel är en annan viktig egenskap då arbetsplatsen är där jag befinner mig vilket innebär såväl arbete i hemmet som i skolan. Eventuella resor med mig, förutom resor till och från skolan, kan komma att ingå i arbetet. Jag tycker bland annat om att titta på sport. Jag är även förtjust i sång och musik, att göra upp eld och att använda min Ipad. Detta är aktiviteter som du ska tycka om att deltaga i/ kunna initiera. Jag badar ibland och även detta är en aktivitet som du kan komma att deltaga i. Det är också viktigt att du är öppen för ny kunskap, att du är ansvarstagande och tycker om att tillbringa tid utomhus. Du ska ha körkort och tillgång till egen bil. Du måste vara rökfri.

Tjänsten ligger på 77,96 % och arbetspassen är förlagda till dygnspass med sovande jour. Arbetet sker såväl i hemmet i Offerdalstrakten som på skolan i Östersund.

Din ansökan ska vara oss tillhanda senast den 171231, men gärna så snart som möjligt då vi kommer att behandla ansökningarna fortlöpande. Du ansöker via formuläret nedan alternativt mailar till ansokan@hjarnstyrkan.se, märk ansökan med mw11. Vid frågor, kontakta Maria Wenehed tel. 063-14 85 64.

ANSÖK HÄR

PERSONLIGA ASSISTENTER SÖKES TILL CENTRALA SUNDSVALL

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivareföreningen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Vi söker flera kvinnliga assistenter till ledig tjänst och inhopp/vikarie. Tjänsten är helg rad varannan helg och vi söker även inhoppare/vikarier. Både dag, kväll och natt arbete.

Det är bra om du jobbat som personlig assistent förut. Erfarenhet av sjukvård/omvårdande arbetsuppgifter är jättebra men inget krav. Du utbildas på plats. Du bör även ha goda kunskaper i det svenska språket. Jag är sedan några år helt förlamad efter en olycka vilket gör att jag behöver hjälp med allt i min vardag. Jag har avancerad sjukvård i hemmet och jag är beroende av olika hjälpmedel för att klara av min vardag så som ventilator och hostmaskin. Du som vill jobba hos mig bör vara lättlärd och ha god samarbetsförmåga. Jag vill även att du ska ha ett genuint intresse av att jobba med människor. Hos mig jobbar man alltid tillsammans med en annan assistent.

Mina assistenter måste ha fullgod hörsel eftersom det är viktigt att man kan uppfatta låga ljud när jag behöver hjälp. Det är viktigt att man är handlingskraftig eftersom det kan uppstå livshotande akuta tillstånd. Då assistansen innebär mycket sjukvård och en mängd teknisk utrustning är det viktigt att vara lättlärd och noggrann. Du som vill jobba hos mig bör vara lättlärd och ha god samarbetsförmåga. Jag vill även att du ska ha ett genuint intresse av att jobba med människor. Det är bra om du jobbat som personlig assistent förut. Erfarenhet av sjukvård/omvårdande arbetsuppgifter är jättebra men inget krav. Du utbildas på plats. Du bör även ha goda kunskaper i det svenska språket.

Du som söker tjänsten ska vara beredd att påbörja introduktion så snart som möjligt. Har du några frågor så går det bra att ringa till gruppchef Maria Huczkowsky, tel. 063-14 85 62 Ansökan med CV och personligt brev skickas till maria.h@hjarnstyrkan.se alternativt fyller i formuläret nedan. Sista ansökningsdag är 171219. Märk ansökan med MH21.  Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

ANSÖK HÄR

Hjärnstyrkan Assistans

Vi är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intressegruppen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har IVO:S tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan som personlig assistent?

Mattias Karlsson är 35 år och har jobbat som personlig assistent i 14 år, 11 av dem på Hjärnstyrkan. Att jobba som assistent är enligt honom socialt, flexibelt och det bästa jobbet för någon som tycker om att hjälpa andra.

Hur är det att jobba som assistent?
Mitt jobb går ut på att hjälpa en annan människa att kunna leva ett bra liv. Det är det bästa jobbet om man tycker om att hjälpa andra. Man får ut så mycket mer av det här jobbet än bara lön. Det är också ett socialt arbete. Vi är åtta personer i det team som jag jobbar i och vi trivs väldigt bra ihop och har kul tillsammans. Arbetstiderna är flexibla och det finns möjlighet att jobba mycket i vissa perioder och sedan kunna vara lite sammanhängande ledig.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan?
Jag trivs superbra, det är därför jag blivit kvar så länge. Vi har ett arbetssätt som inte bara går ut på att ta hand om en annan person utan också att hela tiden söka efter saker som kan förbättra personens liv. Den person vi hjälper ska kunna ta del av och njuta av livet – det är det vårt jobb går ut på.

Vad skulle du säga till andra som funderar över att jobba som assistent?
Jag tror att väldigt många skulle passa som assistent. Det är något djupt mänskligt i att vilja hjälpa andra. Jag förstår att många kanske tycker att det känns lite ovant att jobba med någon som till exempel inte pratar. Men om man vågar prova tror jag att många skulle trivas. Att jobba som personlig assistent är ett utvecklande jobb och man får också ett helt annat perspektiv på livet.

Jag har fått ett meningsfullt arbete

Stefan Ekström har jobbat som personlig assistent i tio år hos samma uppdragsgivare. Här berättar han varför trivs så bra med sitt jobb och vad han ser som den viktigaste egenskapen för att jobba som personlig assistent.

Ansök!
Önskar du: TjänstVid behovs arbete
Typ av pass: Dag/kvällNattDag/kväll/natt
Har du körkort? KörkortTillgång till egen bil

Vem är du? Berätta om dig själv: