Bli vår kollega2019-09-06T12:44:15+00:00

Jobba med oss

En bra assistent kan se ut på många olika sätt. Våra uppdragsgivare är precis lika olika.

Är du en muskelbyggare med tatueringar? En hästtjej? En man som gillar att baka? En kvinna som älskar hårdrock? Är du skojfrisk? Eller allvarsam? Ung eller gammal? Det spelar ingen roll.

Personlig assistent, Tandsbyn

Tillsammans med A-assistans söker vi nu personliga assistenter till en man i 30 årsåldern som bor i några mil söder om Östersund.

Jag sitter i rullstol vilket gör att jag behöver hjälp med allt i min vardag. Du arbetar hemma hos mig där jag behöver stöd och hjälp i min vardag. Ditt arbete innefattar bland annat personlig omvårdnad, skapa en meningsfull vardag utifrån mina behov och uppsatta mål. Även hjälpa mig/möjliggöra att vara delaktig i mina vardagliga sysslor. Grundligare information ges vid intervju eller vid behov.

Som person ska du vara lyhörd, pålitlig och engagerad. Du ska tycka om att jobba mot uppställda mål och vara villig att jobba hårt för att mitt liv ständigt ska förbättras. I arbetet ingår rehabiliteringsträning och det är viktigt att du är öppen för ny kunskap och har viljan att lära dig nya saker. I hemmet finns hund och katt så du bör inte var allergisk mot det. Då arbetet är utanför Östersund är körkort och bil ett krav.

Just nu söker vi en assistent till ett sjukvikariat där tjänsten ligger på 69 %. Schemat är förlagd på dygnspass samt dagpass.

Observera att vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan. Ansök genom att gå in på www.a-assistans.se och klicka sedan på ”jobba hos oss” och ”sök jobb”. Där går du sedan vidare till ”rekryteringsportalen” och skapar ditt eget konto och profil. Du kan även skicka din ansökan till ansokan@hjarnstyrkan.se, märk din ansökan med ”Tandsbyn” alt. fyll i dina uppgifter nedan.

A-Assistans Leimir AB är ett privat företag som anordnar personlig assistans till assistansberättigade i hela landet. Vi har drygt 500 personliga assistenter anställda. Kontor har vi i Hudiksvall, Karlstad och Östersund. Målet med vår verksamhet är att våra kunder ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Vi har kollektivavtal: Kommunal och KFO för personliga assistenter. Semester -, OB- ersättning och andra lönetillägg tillkommer enligt avtal. Vi erbjuder även friskvårdspeng på 2 000kr för heltidstjänst och år, fika på arbetet och andra förmåner.

ANSÖK HÄR

Jobba extra som personlig assistent

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansanslutna). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna i Jämtland och Västernorrland.

Just nu söker vi inhoppare inom personlig assistans till våra uppdragsgivare i Jämtland. Som inhoppare blir du inringd vid ordinarie personals sjukdom eller ledighet.  Arbetstiderna varierar utifrån vilken/vilka uppdragsgivare du arbetar för och kan röra sig om såväl dygns- som dagpass, vaken natt eller sovande jour. Det är mycket bra om du har tidigare erfarenhet från arbete som personlig assistent eller från vården som till exempel undersköterska. Men viktigast är din människosyn och att du passar för jobbet, att personkemin stämmer mellan dig och uppdragsgivaren. Andra egenskaper du bör ha är en positiv inställning, entusiasm och drivkraft i jobbet. Du bör ha någorlunda stark fysik eftersom en del lyft förekommer. Körkort och egen bil är en fördel.

Låter det intressant? Tveka inte att skicka in din ansökan till ansokan@hjarnstyrkan.se alt. fyll i formuläret nedan. Märk din ansökan med ”inhoppare”.

Vi ser framemot att läsa din ansökan!

ANSÖK HÄR

Hjärnstyrkan Assistans

Vi är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intressegruppen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har IVO:S tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan som personlig assistent?

Mattias Karlsson är 35 år och har jobbat som personlig assistent i 14 år, 11 av dem på Hjärnstyrkan. Att jobba som assistent är enligt honom socialt, flexibelt och det bästa jobbet för någon som tycker om att hjälpa andra.

Hur är det att jobba som assistent?
Mitt jobb går ut på att hjälpa en annan människa att kunna leva ett bra liv. Det är det bästa jobbet om man tycker om att hjälpa andra. Man får ut så mycket mer av det här jobbet än bara lön. Det är också ett socialt arbete. Vi är åtta personer i det team som jag jobbar i och vi trivs väldigt bra ihop och har kul tillsammans. Arbetstiderna är flexibla och det finns möjlighet att jobba mycket i vissa perioder och sedan kunna vara lite sammanhängande ledig.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan?
Jag trivs superbra, det är därför jag blivit kvar så länge. Vi har ett arbetssätt som inte bara går ut på att ta hand om en annan person utan också att hela tiden söka efter saker som kan förbättra personens liv. Den person vi hjälper ska kunna ta del av och njuta av livet – det är det vårt jobb går ut på.

Vad skulle du säga till andra som funderar över att jobba som assistent?
Jag tror att väldigt många skulle passa som assistent. Det är något djupt mänskligt i att vilja hjälpa andra. Jag förstår att många kanske tycker att det känns lite ovant att jobba med någon som till exempel inte pratar. Men om man vågar prova tror jag att många skulle trivas. Att jobba som personlig assistent är ett utvecklande jobb och man får också ett helt annat perspektiv på livet.

Jag har fått ett meningsfullt arbete

Stefan Ekström har jobbat som personlig assistent i tio år hos samma uppdragsgivare. Här berättar han varför trivs så bra med sitt jobb och vad han ser som den viktigaste egenskapen för att jobba som personlig assistent.

Ansök!
Önskar du: TjänstVid behovs arbete
Typ av pass: Dag/kvällNattDag/kväll/natt
Har du körkort? KörkortTillgång till egen bil

Vem är du? Berätta om dig själv: