Jobba med oss

En bra assistent kan se ut på många olika sätt. Våra uppdragsgivare är precis lika olika.

Är du en muskelbyggare med tatueringar? En hästtjej? En man som gillar att baka? En kvinna som älskar hårdrock? Är du skojfrisk? Eller allvarsam? Ung eller gammal? Det spelar ingen roll.

Sommarvikarier sökes

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansanslutna). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna i Jämtland och Västernorrland.

Just nu söker vi sommarvikarier under perioden juni till augusti inom personlig assistans till våra uppdragsgivare i centrala Sundsvall och i Jämtland. Arbetstiderna varierar utifrån vilken/vilka uppdragsgivare man arbetar för och det kan röra sig om såväl dygns- som dagpass, vaken natt eller sovande jour. Som personlig assistent arbetar du hemma hos en specifik uppdragsgivare och hjälper honom eller henne i vardagen utifrån aktuellt omsorgsbehov.

Det är mycket bra om du har tidigare erfarenhet från arbete som personlig assistent eller från vården som till exempel undersköterska men viktigast är din människosyn och att du passar för jobbet, att personkemin stämmer mellan dig och uppdragsgivaren. Andra egenskaper du bör ha är en positiv inställning, entusiasm och drivkraft i jobbet. Du bör ha någorlunda stark fysik eftersom en del lyft kan förekomma. Körkort kan behövas på vissa ställen men vi har även uppdragsgivare där du som assistent inte behöver ha körkort.

Du skickar in din ansökan till ansokan@hjarnstyrkan alt fyller i formuläret här nedan. Märk din ansökan med ”sommar Sundsvall” alternativt ”sommar Jämtland”.

ANSÖK HÄR

Är du min nya assistent?

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansanslutna). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna i Jämtland och Västernorrland.

Jag söker nu en personlig assistent, då jag behöver hjälp med det mesta i min vardag. Jag är en kille i 30 års-åldern som behöver din hjälp i vardagen. Jag har autism samt epilepsi vilket medför till många kramper. Jag ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom vårdyrket. Det är viktigt för mig att du är engagerad, lyhörd och positiv.

Jag tycker om att vara ute i naturen och är gärna ute på promenader. Du får gärna tycka om att laga mat. Det är betydelsefullt att du delar dessa intressen med mig. Det är också viktigt att du är öppen för ny kunskap och har viljan att lära dig nya saker.

Tjänsten ligger på ca 90 % och schemat är förlagt dag som natt, vardagar som helger. Arbetsplatsen är i Östersund. Eventuella resor med mig kan komma att ingå i arbete. Körkort är ett krav.

Din ansökan skickas till ansokan@hjarnstyrkan.se alt fyller i formuläret nedan, märk ansökan med mw18. Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 17-03-05, men gärna så snart som möjligt då vi kommer att behandla ansökningarna fortlöpande. Vid frågor, kontakta Maria Wenehed, tel. 063-148564.

ANSÖK HÄR

Vi söker fler assistenter i Sundsvall!

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivareföreningen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Jag är en kvinna på 55 år som bor i centrala Sundsvall. Jag tycker om att gå på teater, äta med vänner och leva ett socialt liv. Allt beroende på dagsformen förstås. Jag åker gärna till min stuga i Härjedalen men bara på sommaren. Jag åker också på andra resor ibland och då följer alltid några assistent med mig. Jobbet är där jag är. Jag är helt förlamad vilket gör att jag behöver hjälp med allt i min vardag. Jag har avancerad sjukvård i hemmet och jag är beroende av olika hjälpmedel för att klara av min vardag så som ventilator och hostmaskin. Jag har fått utökad assistans och behöver därför anställa fler assistenter. Hos mig är man alltid två assistenter samtidigt.

Det är bra om du jobbat som personlig assistent förut. Erfarenhet av sjukvård/omvårdande arbetsuppgifter är jättebra men inget krav. Mina assistenter måste ha fullgod hörsel eftersom det är viktigt att man kan uppfatta låga ljud när jag behöver hjälp. Det är viktigt att man är handlingskraftig eftersom det kan uppstå livshotande akuta tillstånd. Då assistansen innebär mycket sjukvård och en mängd teknisk utrustning är det viktigt att vara lättlärd och noggrann. Du som vill jobba hos mig bör vara lättlärd och ha god samarbetsförmåga.  Du utbildas på plats. Du bör även ha goda kunskaper i det svenska språket.

Vi söker nu en assistent till ett vikariat där arbetstiden är förlagd till dag och kväll, knappt 76% tills 2019.04.01(föräldraledighet). Vi söker även till vikariat där arbetstiden är natt, 87,5%(sjukvikariat), löpande. Vikariaten kommer att starta med 3 månaders provanställning.

Har du frågor kring arbetet är du välkommen att höra av dig till Maria Huczkowsky, tel. 063-148562.  Din ansökan skickat till maria.h@hjarnstyrkan.se alt. fyll i formuläret nedan, märk ansökan med Sundsvall.

Vi ser framemot att läsa din ansökan!

ANSÖK HÄR

Hjärnstyrkan Assistans

Vi är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intressegruppen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har IVO:S tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan som personlig assistent?

Mattias Karlsson är 35 år och har jobbat som personlig assistent i 14 år, 11 av dem på Hjärnstyrkan. Att jobba som assistent är enligt honom socialt, flexibelt och det bästa jobbet för någon som tycker om att hjälpa andra.

Hur är det att jobba som assistent?
Mitt jobb går ut på att hjälpa en annan människa att kunna leva ett bra liv. Det är det bästa jobbet om man tycker om att hjälpa andra. Man får ut så mycket mer av det här jobbet än bara lön. Det är också ett socialt arbete. Vi är åtta personer i det team som jag jobbar i och vi trivs väldigt bra ihop och har kul tillsammans. Arbetstiderna är flexibla och det finns möjlighet att jobba mycket i vissa perioder och sedan kunna vara lite sammanhängande ledig.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan?
Jag trivs superbra, det är därför jag blivit kvar så länge. Vi har ett arbetssätt som inte bara går ut på att ta hand om en annan person utan också att hela tiden söka efter saker som kan förbättra personens liv. Den person vi hjälper ska kunna ta del av och njuta av livet – det är det vårt jobb går ut på.

Vad skulle du säga till andra som funderar över att jobba som assistent?
Jag tror att väldigt många skulle passa som assistent. Det är något djupt mänskligt i att vilja hjälpa andra. Jag förstår att många kanske tycker att det känns lite ovant att jobba med någon som till exempel inte pratar. Men om man vågar prova tror jag att många skulle trivas. Att jobba som personlig assistent är ett utvecklande jobb och man får också ett helt annat perspektiv på livet.

Jag har fått ett meningsfullt arbete

Stefan Ekström har jobbat som personlig assistent i tio år hos samma uppdragsgivare. Här berättar han varför trivs så bra med sitt jobb och vad han ser som den viktigaste egenskapen för att jobba som personlig assistent.

Ansök!
Önskar du: TjänstVid behovs arbete
Typ av pass: Dag/kvällNattDag/kväll/natt
Har du körkort? KörkortTillgång till egen bil

Vem är du? Berätta om dig själv: