Jobba med oss

En bra assistent kan se ut på många olika sätt. Våra uppdragsgivare är precis lika olika.

Är du en muskelbyggare med tatueringar? En hästtjej? En man som gillar att baka? En kvinna som älskar hårdrock? Är du skojfrisk? Eller allvarsam? Ung eller gammal? Det spelar ingen roll.

Personlig assistent, Föllinge

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivareföreningen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Jag är en man i mina bästa år och jag behöver hjälp och stöttning med det mesta i vardagen. Jag har både manliga och kvinnliga assistenter i blandade åldrar. Hos mig jobbar man ett dygn i taget. Jag bor lite utanför Föllinge, ca 8 km så du måste ha tillgång till bil eller kanske moped. Är du riktigt hurtig så kan du cyklas förstås. Jag gillar musik, gärna dragspelsmusik och i mina yngre dar åkte jag gärna på spelmansstämmor. Jag var även ute i skogen mycket och jagade men detta kan jag inte göra idag då jag sitter i rullstol. Ibland åker jag och min son till staden och då brukar vi kosta på oss en god middag, då följer du också med och äter. Det är kul om du har samma intressen men det är inget krav. Kanske jag får nya intressen beroende på vad du gillar? Om det här låter lockande vill jag gärna att du söker jobb hos mig. Mina assistenter är ett glatt gäng som ställer upp på varandra när det kniper så du bör vara en ”lagspelare”.

Vi behöver nu assistenter till två tjänster där tjänstgöringsgraderna ligger på 83,64 % och 68,12 %. Du ska kunna jobba ensam och dygn, både vardag som helg då schemat rullarVi söker dig, kille eller tjej spelar ingen roll men du ska gilla att jobba med människor. Du bör vara tålmodig, glad och tycka om att jobba. Du ska vara flexibel att kunna byta pass om det skulle underlätta en knivig situation. Det finns inga djur men du bör tåla cigarettrök då uppdragsgivaren röker. Du får gärna ha erfarenhet av någon form av omvårdande arbetsuppgifter.

Skicka din ansökan så snart som möjligt då vi kommer behandla dem fortlöpande. Skicka din ansökan till maria.wenehed@hjarnstyrkan.se alt. ansök här nedan. Märk ansökan med mw009.

Hoppas vi hörs!

ANSÖK HÄR

Personlig assistent Krokom/Östersund

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansanslutna). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna i Jämtland och Västernorrland.

Jag behöver en assistent omgående som vill hjälpa mig i min vardag. Jag är en glad kille med utvecklingsstörning och autism. Jag bor i Krokom men kommer snart att flytta till centrala Östersund. Det är viktigt för mig att du är engagerad, lyhörd och positiv. Att vara flexibel är en annan viktig egenskap då arbetsplatsen är där jag befinner mig.

Jag tycker om att titta på sport. Jag är även förtjust i sång och musik, att göra upp eld och att använda min Ipad. Detta är aktiviteter som du ska tycka om att deltaga i/ kunna initiera. Jag badar ibland och även detta är en aktivitet som du kan komma att deltaga i. Det är också viktigt att du är öppen för ny kunskap, att du är ansvarstagande och tycker om att tillbringa tid utomhus. Du måste vara rökfri.

Tjänstgöringsgraden ligger på ca 77 % och arbetspassen är förlagda till dygnspass med sovande jour. Du arbetar ensam men kommer att ingå i ett glatt gäng som är ansvarstagande och ständigt är öppen för ny kunskap.

Jag söker också timvikarier som vill jobba extra då ordinarie personal är vill vara ledig eller sjuk.

Din ansökan ska vara oss tillhanda senast den 180612, men gärna så snart som möjligt då vi kommer att behandla ansökningarna fortlöpande. Du skickar din ansökan till maria.wenehed@hjarnstyrkan.se alt. ansök här nedan. Märk din ansökan med mw033.

Vid frågor, kontakta Maria Wenehed tel. 063-14 85 64.

Vi ser framemot att läsa din ansökan

ANSÖK HÄR

Är du intresserad av sommararbete?

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansanslutna). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna i Jämtland och Västernorrland.

Vi söker nu er som vill förgylla våra uppdragsgivares sommar då vår ordinarie personal har semester. Vi har uppdragsgivare i Sundsvall, Ramsele, Östersund, Krokom, Föllinge och Häggenås. Arbetstiderna varierar utifrån vilken/vilka uppdragsgivare man arbetar för, det kan röra sig om dag, vaken natt alternativ dygnspass med sovande jour. Som personlig assistent arbetar du hemma hos en specifik uppdragsgivare och hjälper honom eller henne i vardagen utifrån aktuellt omsorgsbehov.

Det är bra om du har tidigare erfarenhet från arbete som personlig assistent eller från vården som till exempel undersköterska men viktigast är din människosyn och att du passar för jobbet, att personkemin stämmer mellan dig och uppdragsgivaren.

Andra egenskaper du bör ha är en positiv inställning, respektfull och drivkraft i jobbet. Du bör ha någorlunda stark fysik eftersom en del lyft kan förekomma. Körkort är ett krav hos vissa uppdragsgivare, så det är viktigt att det står med i din ansökan.

Du är välkommen att skicka in din ansökan till ansokan@hjarnstyrkan.se. Märk den med ”sommar” samt vilken ort du är intresserad att arbeta i.

ANSÖK HÄR

Vi söker fler assistenter i Sundsvall!

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivareföreningen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Jag är en kvinna på 55 år som bor i centrala Sundsvall. Jag tycker om att gå på teater, äta med vänner och leva ett socialt liv. Allt beroende på dagsformen förstås. Jag åker gärna till min stuga i Härjedalen men bara på sommaren. Jag åker också på andra resor ibland och då följer alltid några assistent med mig. Jobbet är där jag är. Jag är helt förlamad vilket gör att jag behöver hjälp med allt i min vardag. Jag har avancerad sjukvård i hemmet och jag är beroende av olika hjälpmedel för att klara av min vardag så som ventilator och hostmaskin. Jag har fått utökad assistans och behöver därför anställa fler assistenter. Hos mig är man alltid två assistenter samtidigt.

Det är bra om du jobbat som personlig assistent förut. Erfarenhet av sjukvård/omvårdande arbetsuppgifter är jättebra men inget krav. Mina assistenter måste ha fullgod hörsel eftersom det är viktigt att man kan uppfatta låga ljud när jag behöver hjälp. Det är viktigt att man är handlingskraftig eftersom det kan uppstå livshotande akuta tillstånd. Då assistansen innebär mycket sjukvård och en mängd teknisk utrustning är det viktigt att vara lättlärd och noggrann. Du som vill jobba hos mig bör vara lättlärd och ha god samarbetsförmåga.  Du utbildas på plats. Du bör även ha goda kunskaper i det svenska språket.

Vi söker nu en assistent till ett vikariat där arbetstiden är förlagd till dag och kväll, knappt 76% tills 2019.04.01(föräldraledighet). Vi söker även till vikariat där arbetstiden är natt, 87,5%(sjukvikariat), löpande. Vikariaten kommer att starta med 3 månaders provanställning.

Har du frågor kring arbetet är du välkommen att höra av dig till Maria Huczkowsky, tel. 063-148562.  Din ansökan skickat till maria.h@hjarnstyrkan.se alt. fyll i formuläret nedan, märk ansökan med Sundsvall.

Vi ser framemot att läsa din ansökan!

ANSÖK HÄR

Hjärnstyrkan Assistans

Vi är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intressegruppen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har IVO:S tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan som personlig assistent?

Mattias Karlsson är 35 år och har jobbat som personlig assistent i 14 år, 11 av dem på Hjärnstyrkan. Att jobba som assistent är enligt honom socialt, flexibelt och det bästa jobbet för någon som tycker om att hjälpa andra.

Hur är det att jobba som assistent?
Mitt jobb går ut på att hjälpa en annan människa att kunna leva ett bra liv. Det är det bästa jobbet om man tycker om att hjälpa andra. Man får ut så mycket mer av det här jobbet än bara lön. Det är också ett socialt arbete. Vi är åtta personer i det team som jag jobbar i och vi trivs väldigt bra ihop och har kul tillsammans. Arbetstiderna är flexibla och det finns möjlighet att jobba mycket i vissa perioder och sedan kunna vara lite sammanhängande ledig.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan?
Jag trivs superbra, det är därför jag blivit kvar så länge. Vi har ett arbetssätt som inte bara går ut på att ta hand om en annan person utan också att hela tiden söka efter saker som kan förbättra personens liv. Den person vi hjälper ska kunna ta del av och njuta av livet – det är det vårt jobb går ut på.

Vad skulle du säga till andra som funderar över att jobba som assistent?
Jag tror att väldigt många skulle passa som assistent. Det är något djupt mänskligt i att vilja hjälpa andra. Jag förstår att många kanske tycker att det känns lite ovant att jobba med någon som till exempel inte pratar. Men om man vågar prova tror jag att många skulle trivas. Att jobba som personlig assistent är ett utvecklande jobb och man får också ett helt annat perspektiv på livet.

Jag har fått ett meningsfullt arbete

Stefan Ekström har jobbat som personlig assistent i tio år hos samma uppdragsgivare. Här berättar han varför trivs så bra med sitt jobb och vad han ser som den viktigaste egenskapen för att jobba som personlig assistent.

Ansök!
Önskar du: TjänstVid behovs arbete
Typ av pass: Dag/kvällNattDag/kväll/natt
Har du körkort? KörkortTillgång till egen bil

Vem är du? Berätta om dig själv: