Jobba med oss

En bra assistent kan se ut på många olika sätt. Våra uppdragsgivare är precis lika olika.

Är du en muskelbyggare med tatueringar? En hästtjej? En man som gillar att baka? En kvinna som älskar hårdrock? Är du skojfrisk? Eller allvarsam? Ung eller gammal? Det spelar ingen roll.

Personlig assistent i Östersund

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivareföreningen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Jag är en ung man på 34 år som bor i centrala Östersund. Jag sitter i rullstol sedan många år tillbaka vilket gör att jag behöver hjälp med allt i min vardag. Jag bor ensam i en lägenhet och tillsammans med mina fantastiska assistenter så har jag ett spännande liv. Jag är social, gillar att vara ute där det händer och reser gör jag gärna. Jag har ett sommarhus i Skåne som jag gärna åker till. Där har jag och mina assistenter sköna dagar vid min pool. Som assistent hos mig åker man alltid med på mina resor så du måste kunna vara borta 2 veckor på sommaren och kanske någon vecka vid annan tidpunkt på året. Jag söker nu dig som vill arbeta hos mig som personlig assistent. Du arbetar hemma hos mig där jag behöver stöd och hjälp i min vardag. Ditt arbete innefattar bland annat personlig omvårdnad samt skapa en meningsfull vardag utifrån mina behov och uppsatta mål. Även hjälpa mig/möjliggöra att vara delaktig i mina vardagliga sysslor som matlagning, träning, spela instrument, spela spel och under mina utflykter och resor. Du bör ha god fysik då mina resor till Skåne kan innehålla vissa manuella lyft. Grundligare information ges vid intervju eller vid behov.

Du ska tycka om att jobba mot mina uppställda mål och vara villig att jobba hårt för att mitt liv ständigt ska förbättras. Målen innefattar bland annat självständighet, delaktighet i alla vardagliga sysslor, bibehålla och utveckla kommunikationsförmågan och bibehålla hälsa och fysik genom bland annat cykling, ABR och hälsosam mat. Eftersom jag kan få krampanfall bör du vara snabb i tanken för att snabbt kunna hjälpa till. Det är även bra om man är mjuk och lugn i handlaget och har stort tålamod för jag behöver mycket tid när jag äter, dricker kommunicerar och så vidare. Du bör ha förmågan att umgås med mig och kommunicera med mig trots att jag själv inte kan prata. Man ska förstå vikten av att jag får vara delaktig så att jag inte blir isolerad i mig själv. Prata gärna inte över mitt huvud. Behandla och bemöt mig som jag förstår och blir tillfrågad i valsituationer. Vill gärna att min vilja respekteras.

Vi söker nu en assistent till en tjänst på 86 % samt två stycken assistenter som är intresserade av att arbeta helg.  Anställningarna startar med en tidsbestämt anställning om 3 månader för att sedan övergå i fast anställning. Anställningsformen är så länge uppdraget varar. Din arbetstid är förlagt till dag, kväll och med sovande jour. Schemat rullar på fem veckor.

Ansökningarna behandlas löpande. Skicka din ansökan till maria.h@hjarnstyrkan.se alt. ansök här nedan, märk ansökan med WG001.Vid frågor, kontakta Maria Huczkowsky, tel. 063-148567.

Hoppas just du söker jobb hos oss. Välkommen!

ANSÖK HÄR

Inhoppare, Östersund

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansanslutna). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna i Jämtland och Västernorrland.

Vi söker er som är intresserade av att arbeta som inhoppare till våra grupper i Östersund. Som inhoppare blir du inringd vid ordinarie personals sjukdom eller ledighet. Arbetstiderna varierar utifrån vilken/vilka uppdragsgivare du arbetar för och kan röra sig om såväl dygns- som dagpass, vaken natt eller sovande jour. Det är mycket bra om du har tidigare erfarenhet från arbete som personlig assistent eller från vården som till exempel undersköterska. Men viktigast är din människosyn och att du passar för jobbet, att personkemin stämmer mellan dig och uppdragsgivaren. Andra egenskaper du bör ha är en positiv inställning, entusiasm och drivkraft i jobbet. Du bör ha någorlunda stark fysik eftersom en del lyft förekommer. Körkort och egen bil är en fördel.

Skicka in din ansökan till ansokan@hjarnstyrkan.se alt ansök här nedan. Märk ansökan med ”Inhoppare Östersund”. Vid frågor, kontakta Maria Wenehed tel 063-14 85 64.

Vi ser framemot att läsa din ansökan!

ANSÖK HÄR
ANSÖK HÄR

Är det du vi söker?

Hjärnstyrkan Assistans AB är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intresseföreningen för Assistansanslutna). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har socialstyrelsens tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna i Jämtland och Västernorrland.

Jag söker nu en personlig assistent, då jag behöver hjälp med det mesta i min vardag. Jag är en kille i 30 års-åldern som behöver din hjälp i vardagen. Jag har autism samt epilepsi vilket medför till många kramper. Jag ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom vårdyrket. Det är viktigt för mig att du är engagerad, lyhörd och positiv. Jag tycker om att vara ute i naturen och är gärna ute på promenader. Du får gärna tycka om att laga mat. Det är betydelsefullt att du delar dessa intressen med mig. Det är också viktigt att du är öppen för ny kunskap och har viljan att lära dig nya saker.

Tjänsten ligger på 91,14 % och schemat är förlagt dag som natt, vardagar samt helger. Arbetsplatsen är i Östersund. Eventuella resor med mig kan komma att ingå i arbete. Körkort är ett krav

Maila din ansöka till ansokan@hjarnstyrkan.se alt fyll i formuläret nedan. Märk ansökan med mw024. Vid frågor, kontakta Maria Wenehed tel. 063-14 85 64.

Vi ser framemot att läsa din ansökan!

ANSÖK HÄR

Hjärnstyrkan Assistans

Vi är ett företag som anordnar assistans för personer med olika funktionsnedsättningar. Våra uppdragsgivare finns i Jämtlands och Västernorrlands län. Vi är anslutna till KFO och är kvalitetssäkrade enligt IfA (Intressegruppen för Assistansberättigade). Grunden för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett gott liv och att varje assistansberättigads behov och önskemål skall styra. Vi har IVO:S tillstånd att bedriva personlig assistans för barn och vuxna.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan som personlig assistent?

Mattias Karlsson är 35 år och har jobbat som personlig assistent i 14 år, 11 av dem på Hjärnstyrkan. Att jobba som assistent är enligt honom socialt, flexibelt och det bästa jobbet för någon som tycker om att hjälpa andra.

Hur är det att jobba som assistent?
Mitt jobb går ut på att hjälpa en annan människa att kunna leva ett bra liv. Det är det bästa jobbet om man tycker om att hjälpa andra. Man får ut så mycket mer av det här jobbet än bara lön. Det är också ett socialt arbete. Vi är åtta personer i det team som jag jobbar i och vi trivs väldigt bra ihop och har kul tillsammans. Arbetstiderna är flexibla och det finns möjlighet att jobba mycket i vissa perioder och sedan kunna vara lite sammanhängande ledig.

Hur är det att jobba på Hjärnstyrkan?
Jag trivs superbra, det är därför jag blivit kvar så länge. Vi har ett arbetssätt som inte bara går ut på att ta hand om en annan person utan också att hela tiden söka efter saker som kan förbättra personens liv. Den person vi hjälper ska kunna ta del av och njuta av livet – det är det vårt jobb går ut på.

Vad skulle du säga till andra som funderar över att jobba som assistent?
Jag tror att väldigt många skulle passa som assistent. Det är något djupt mänskligt i att vilja hjälpa andra. Jag förstår att många kanske tycker att det känns lite ovant att jobba med någon som till exempel inte pratar. Men om man vågar prova tror jag att många skulle trivas. Att jobba som personlig assistent är ett utvecklande jobb och man får också ett helt annat perspektiv på livet.

Jag har fått ett meningsfullt arbete

Stefan Ekström har jobbat som personlig assistent i tio år hos samma uppdragsgivare. Här berättar han varför trivs så bra med sitt jobb och vad han ser som den viktigaste egenskapen för att jobba som personlig assistent.

Ansök!
Önskar du: TjänstVid behovs arbete
Typ av pass: Dag/kvällNattDag/kväll/natt
Har du körkort? KörkortTillgång till egen bil

Vem är du? Berätta om dig själv: